Hverdagens hadeting nr. 1...

Den om Ta-daa-lister…

Jeg sidder i skrivende stund i min sofa, klokken er 9.50 onsdag formiddag, børnene er afleveret og jeg har en deadline på en opgave der skal afleveres mandag morgen.

Når jeg ser mig omkring i min ydmyg bolig, så ligner her simpelthen ragnarok. Der står en hel kurv tøj der skal lægges sammen, maskinerne kører på højtryk, opvaskemaskinen skal tømmes og fyldes, her skal støvsuges, vaskes gulv, ordnes badeværelse, tømmes kattebakkebog findes tøj frem til 3 x gymnastik senere. 🙄

Det grålige vejr hjælper ikke på motivationen, og egentlig har jeg mest lyst til at gå i seng. 🙈

Det er vist der fokus kommer ind i billedet. Man kan heldigvis snyde sig selv, til mere energi og overskud. Når jeg fokuserer på alt det jeg ikke har nået, så bliver jeg endnu mere lad, opgivende og doven… Men flytter jeg fokus til det jeg HAR gjort, så er det som om jeg bliver motiveret til at gøre endnu mere.

Fx. I dag har jeg fået børnene op, ordnet madpakker, sendt de store ud af døren, kørt den lille, ordnet noget vasketøj, sørget for aftensmaden er klar til at blive varmet efter gymnastik, fodret katten, og selvfølgelig drukket min kaffe.

…. Og klokken er KUN 9.50….

Jeg ved ikke med jer, men jeg føler det hjælper at lave “ta-daa” lister, vel at mærke ved siden af mine “to-do” lister.

En “ta-daa” liste, er en liste over det man har nået, det er den positive version af en “to-do” liste… Den viser hvad du har nået, og fokuserer på det positive, hvilket for en som mig er super motiverende for jeg kan nemt stresse over alt det jeg “burde” gøre. Jeg ender med at sætte barren alt for højt for mig selv, og blive negativ over hvad jeg ikke nåede, og føle jeg fejler.

Jeg ved jo godt, at jeg ikke kan nå alt, og Jgg når det bestemt ikke, hvis motivationen er elendig og tankerne fokuserer på den lange liste jeg skal nå igennem.

Så hermed er rådet givet videre til jer der læser med… Lav en positiv “det her har jeg nået” liste, den får dig til at smile og pludselig bliver det sjovt at skrive nye ting på listen over hvad man har gjort.

Det virker super fjollet, men der skal nogle gange ikke meget til før man kan bare en lille smule mere.

Kan i have en super lækker torsdag 😘

Kærligs A.

- AleneMor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hit me!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagens hadeting nr. 1...